Nedcam B.V.

Villa Vals Zwitserland

Karton interieur ontworpen door Studio JVM

Architectuur


Villa Vals is ontworpen door Bjarne Mastenbroek en Christian Müller van de architectenbureaus SeARCH en CMA. Hun plan was om de villa totaal te integreren in het landschap om de ongerepte natuur geen geweld aan te doen. Daarom is de toegang tot de villa alleen mogelijk via een naburige houten Graubünder schuur, door een ondergrondse tunnel die door de bergwand loopt. Het gevelvlak van de woning is licht hellend geplaatst, waardoor het zicht op het berglandschap aan de overkant van de vallei wordt gedramatiseerd.

De in 2009 opgeleverde woning kwam tot stand in samenwerking met een groot aantal Nederlandse ontwerpers en bedrijven die Nederlands design produceren. Hun eigenzinnige ontwerpen passen goed in de ruimtelijke, industriële architectuur van de villa. Werk van onder anderen Hella Jongerius, Demakersvan, Scholten & Baijings, Marcel Wanders, Claudy Jongstra, Royal Tichelaar Makkum en Vitra Nederland is gebruikt. De ruimtelijke inrichting is een eclectische, maar evenwichtige mix van hedendaags Dutch Design. Een unieke combinatie van architectuur, interieur en styling.

In opdracht van Studio JVM heeft Nedcam het 'karton interieur' voor deze villa gefreesd.

www.studiojvm.nl  

Kom eens bij ons op bezoek


Minerva 42, 8448 CS Heerenveen
Route