Dunea, Zoetermeer

Nedcam heeft voor Polux 14 pluggen gefreesd

Architectuur

 
De montage van de composiet gevelelementen van het project Dunea te Zoetermeer is voltooid. Polux heeft deze elementen geproduceerd in opdracht van Heembouw Rotterdam. Heembouw heeft zelf de montage verzorgd. Het ontwerp is afkomstig van Architectenbureau Graziosi Progetti.
 
In opdracht van Syntrus Achmea is Heembouw gestart met de renovatie van het kantoor van Dunea in Zoetermeer. Dunea is wat voorheen Duinwaterbedrijf Zuid-Holland heette, en is verantwoordelijk voor de productie en levering van lekker en betrouwbaar drinkwater aan circa 1,2 miljoen klanten in het westelijk deel van Zuid-Holland. De renovatie betreft twee tegen elkaar aan gebouwde ronde panden, die dateren uit het eind van de jaren '80. Na de renovatie zijn de twee bestaande kantoorpanden samengevoegd tot één duurzaam kantoor. De bestaande panden van totaal 10.000 m2, zullen duurzaam verbouwd worden tot een pand met energielabel A.
In opdracht voor Polux B.V. heeft Nedcam een 14 stuks pluggen (positieve vormen) gefreesd voor het renovatieproject t.b.v. het kantoor van drinkwaterbedrijf Dunea in Zoetermeer (aannemer is Heembouw).

Het toegepaste mallensysteem is het EPS-pasta systeem waarvan extremere (naadloze) 3D gekromde vormen realiseerbaar zijn.
Polux B.V. heeft 3000 m2 geveloppervlak gerealiseerd aan de hand van deze 14-tal pluggen en de daarvan geproduceerde mallen.

Habeon Architecten
Polux B.V.

Kom eens bij ons op bezoek


Minerva 42, 8448 CS Heerenveen
Route