Koffiecorner en ontvangstbalie

Realisatie van koffiecorner en ontvangstbalie in natuurelementen

Architectuur


In opdracht van IBP Interieurbouw heeft Nedcam, een ontvangstbalie en koffiecorner gerealiseerd in een nieuw gebouw in Apeldoorn.

Het gebouw kenmerkt zich bij binnenkomst direct door de vele natuurelementen zoals aarde partijen met grote bomen en planten en houten balken als een toevallig aanwezige trap in de natuur. En daar middenin staat een organisch gevormde ontvangstbalie. Verder is de inrichting van het gebouw vrij modern en strak met gezellige elementen, tot je bij de koffiecorner komt die eruit ziet als een Oerhut opgetrokken uit wilgentenen. Heel verrassend!

Ontvangstbalie
Voor de ontvangstbalie is met nauwkeurige CNC technieken uit piepschuim één grote mal gefreesd. Vervolgens is hier de buitenschaal in geproduceerd van Acrylic One met glasvezel versterking. Acrylic One is een soort anorganische polyester met een zeer hoge brandklasse zoals voorgeschreven voor deze toepassing. De schaal is op locatie gesteld waarna er een werkblad van ultrahoog sterktebeton op is aangebracht; het werkblad is prefab in CNC gefreesde MDF mallen gestort. De gehele balie is vervolgens afgewerkt met beton ciré voor een naadloos resultaat.

Koffiecorner
De kern van de koffiecorner is in delen prefab uit piepschuim gefreesd en bekleed met een laag glasvezel versterkt Acrylic One laminaat. Op locatie zijn de delen aan elkaar verbonden en voorzien van een geheel doorlopende laag Acrylic One. In de corner is net als de ontvangstbalie een uitgiftebalie gemaakt met een Acrylic One schaal met ultrahoog sterktebeton werkblad.
Aan de binnenzijde van de corner, de uitgiftebalie én de zitbank aan de achterzijde, is beton ciré aangebracht. De buitenkant is volledig afgewerkt met een laag wilgentenen om de corner een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te geven. Met een verbluffend resultaat!

Nedcam realiseert turn key projecten met 3D gekromde projecten in samenwerking met vertrouwde partners. Dit project heeft Nedcam in de samenwerking met GSO Development uitgevoerd.


Meer informatie IBP Interieurbouw KLIK HIER

Kom eens bij ons op bezoek


Minerva 42, 8448 CS Heerenveen
Route