Nedcam en Solicam samen verder!

20 januari 2017

Vanaf 1 januari hebben Nedcam en Solicam hun krachten gebundeld! “De fusie is een feit en samen gaan we verder onder de naam Nedcam” zegt algemeen directeur Jan Volker na het plaatsen van de handtekening. Samen zullen het Friese Solicam en Gelderlandse Nedcam hun innovatieve ambities waarmaken en een solide bedrijf neerzetten in een turbulente Europese markt. commercieel directeur Erwin van Maaren verklaart: “Het was nooit de vraag of we samen zouden gaan, maar meer wanneer de tijd er rijp voor is. Dat is nu!”
Het nieuwe bedrijf zal vanuit Heerenveen gaan opereren en onder de merknaam Nedcam de markt opgaan. Daarmee wordt onderstreept dat naast de kernactiviteit van frezen op grote afmetingen ook steeds meer andere diensten worden aangeboden die onder één paraplu plaatsvinden. Samen met haar partners ontzorgt Nedcam haar klanten!

Voor klanten van Solicam en Nedcam verandert in principe niets, al zal er nog beter in de behoefte van de klanten worden voorzien. Er zijn meer mogelijkheden om de freescapaciteit in Heerenveen en Duitsland efficiënt in te zetten en er wordt uit meer kennis en ervaring geput. Nedcam is de specialist op het gebied van pasta-systemen, pluggen, direct-mallen, productiemallen, engineering en totaaloplossingen.

Het nieuwe Nedcam heeft een 2-koppige directie bestaande uit Jan Volker, algemeen directeur en Erwin van Maaren, commercieel directeur. Jan heeft voor zijn directeurschap bij Solicam diverse directiefuncties vervuld in de industrie. Erwin heeft 12 jaar geleden zelfstandig Nedcam opgezet en heeft een zeer uitgebreid internationaal netwerk opgebouwd. Een uitstekende combinatie voor de toekomst van Nedcam.

Voormalig eigenaar van Solicam, Martinus Wijma, zal als adviseur nauw betrokken blijven en in de loop van 2017 invulling gaan geven aan zijn pensioen. “Met deze stap is een gezonde bedrijfsvoering gewaarborgd en kan ik mijn actieve inbreng los gaan laten” aldus Martinus. Medeaandeelhouder van Nedcam, René Homan, begeleidt de fusie en zal in de loop van 2017 afscheid nemen. “Een mooie fusie waarbij beide bedrijven in goede handen komen voor een uitstekende toekomst” zo vat René een en ander kort samen.

Wilt u op dit bericht reageren?

0 reacties

Een reactie versturen