Vrije architectuur zonder materiaal verspilling

-Meer informatie-

Vrije architectuur zonder materiaal verspilling

In opdracht van René van Zuuk Architecten heeft Nedcam in samenwerking met Prokol en Verometal dit experimentele en visueel prikkelende bouwsel uit EPS gesneden en afgewerkt met een Hotspray kopercoating. Het paviljoen is te vinden op één van de open grasvelden in het bos bij Fraeylemaborg Slochteren.

Het ontwerp van het paviljoen is een grensverleggende innovatie van een nieuwe techniek van René van Zuuk. In dit ontwerp worden de ‘ringen’  gestapeld en kunnen later afgewerkt worden met een hotspray coating. Door de 3D freestechniek, wordt er geen materiaal verspilt. Het resultaat is een stevig weersbestendige paviljoen wat jaren zal meegaan.

Voor de afwerking van het paviljoen werd een kopercoating gebruikt. Hierdoor ontstaat er een sterke sandwichconstructie. Het daklicht werd waterdicht dichtgezet met een in vorm gesneden krasvaste perspex plaat.

Klik hier voor meer informatie over het project van René van Zuuk architecten. Via deze link vindt u een video over het productieproces van dit bijzondere kunstwerk.