Sixinch produceert design meubelen van zacht schuim en werkt die af met drie typen foamcoating:

SoftFlex ® is gekleurd met een UV bestendig pigment en wordt opgebouwd uit drie tot zes lagen. SoftFlex resulteert in een ruw oppervlak, is alleen geschikt voor binnen en medium sterk.

FlexPlus® is een gevanceerd coating systeem van drie  lagen, waarvan één een elastische PU. De eindlak heeft een speciale soft touch. Net als SoftFlex wordt FlexPlus gekleurd met een UV bestendig pigment. Het is zeer sterk, geschikt voor binnen en buiten en heeft een glad oppervlak.

HardCoat ® is gebaseerd op dezelfde techniek als FlexPlus , maar omdat er andere chemicaliën worden gebruikt, is het eindresultaat een solide, harde topcoat vergelijkbaar met polyester. Vormen die met HardCoat worden afgewerkt, zijn geschikt voor binnen en buiten, hebben een UV bestendig kleurpigment en een licht ruw oppervlak. HardCoat is extreem sterk.

Het frezen of snijden van vormen uit schuimen en het daarop aanbrengen van coatings heeft veel raakvlakken met het werk van Nedcam. Daarom heeft Sixinch onlangs de productie aan Nedcam uitbesteed. Nedcam heeft in de afgelopen maanden flink geïnvesteerd in kennis en equipment op haar locatie in Heerenveen om het productiewerk van Sixinch uit te kunnen voeren. De jarenlange ervaring en productkennis van Sixinch is uiteraard niet verloren gegaan. 


Naast het uitvoeren van maatwerk projecten is het ook mogelijk om te bestellen uit de collectie van Sixinch (www.sixinch.eu)

Kom eens bij ons op bezoek


Minerva 42, 8448 CS Heerenveen
Route