Geschäftsführer Rhede

Wij zoeken een Geschäftsführer Rhede (D)

Nedcam GmbH

Zwaartepunt techniek & innovatie

Locatie: Rhede (D)

Nedcam GmbH in Rhede (Kreis Borken), 15 km van de Nederlandse grens bij Aalten, produceert mallen, modellen, prototypes en complete producten uit diverse materialen op basis van digitale 2D- en 3D-ontwerpen met hoogwaardige 5-assige CNC-machines. Markten zijn onder andere de scheepsbouw, automobielindustrie, luchtvaartindustrie, gieterijen en bouw. De klanten bevinden zich voornamelijk in Duitsland.

Nedcam GmbH heeft in Rhede 4 gebouwen met ca 9.000 m2 productieoppervlakte. Met circa 50 medewerkers wordt een omzet gerealiseerd van nu circa 7M€.  Rhede telt 20.000 inwoners en ligt tussen Bocholt en Borken. Arnhem bevindt zich op 60 km, Oberhausen op 45 km, Enschede op 50 km en Münster op 70 km afstand.

Het hoofdkantoor van Nedcam Holding bevindt zich in Heerenveen (NL). In 2023 is een onderneming in Rhede gekocht en toegevoegd aan de groep. Beide bedrijven werken al 20 jaar samen. Ook het bedrijf in Heerenveen telt circa 50 medewerkers. Nedcam Holding is voor 40% in handen van de beide oprichters, voor de overige 60% van een investeringsmaatschappij. Nedcam groeit snel, vooral door continue innovatie en focus op duurzaamheid.

De voormalig eigenaar van Modellbau Nachtigall / Nedcam GmbH gaat met pensioen; als opvolging voor hem zoeken we een Geschäftsführer oder Betriebsleiter.

 

Geschäftsführer Rhede (D)

In Rhede staan bij Nedcam GmbH 5 grote 5-assige freesmachines, met een werkgebied tot 20x6x3 meter. In deze freesmachines worden modellen uit staal, aluminium of composiet geproduceerd. Zowel de engineering als de productie van de mallen vindt plaats bij Nedcam GmbH. De mallen worden bij de klant ingezet voor seriematige productie van composietdelen, tot complete casco’s van jachten aan toe.

Het zusterbedrijf Nedcam BV in Heerenveen (NL) houdt zich naast de productie van mallen bezig met het 3D-printen van recycleerbare mallen. Hierbij heeft het als doel om toe te werken naar een “een volledig circulair” proces. De beide bedrijven vullen elkaar perfect aan.

Als Geschäftsführer bent u statutair bevoegd en P&L-verantwoordelijk voor Nedcam GmbH. U richt zich op alle facetten van de bedrijfsvoering; commercieel, technisch, organisatorisch financieel, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid. U voert samen met de medewerkers de benodigde modernisering door en verbetert daarmee de algehele bedrijfsvoering en de rentabiliteit. De focus ligt in eerste instantie vooral op de techniek: projectmanagement, engineering, productiemanagement, leverperformance, innovatie, kwaliteit en kosten. Daarnaast zal er de komende jaren geïnvesteerd moeten worden in mensen en machines (bijvoorbeeld 3D-printen). Veiligheid staat bij u vanzelfsprekend op nummer één. U geeft direct leiding aan de Manager Productie, Manager Engineering, een verkoopmedewerker en de administratie.

U wordt ondersteund vanuit Nedcam Holding voor verkoop, marketing, finance & control. Nedcam GmbH zal een steeds grotere mate van zelfstandigheid vervullen en u kunt zich verder ontwikkelen tot directielid van Nedcam Holding.

 

Wie zoeken we?

U heeft een Bachelor- of Masteropleiding in techniek, met relevante werkervaring in de industrie (CAD-CAM, composieten, matrijzen-/modelbouw). U heeft de Duitse nationaliteit of beheerst het Duits. U heeft ervaring als Manager / Geschäftsführer in Duitsland. U bent visionair, innovatief, actief, betrokken en inspirerend.

 U heeft aantoonbare ervaring met Lean en bent gericht op verbetering en groei met uw team. U spreekt uitstekend Duits en goed Engels, beheersing van het Nederlands is een pre.