Nedcam Building Solutions

Duurzame gevels

Nedcam Building Solutions biedt de juiste oplossing voor ieder gebouw. De gevelpanelen gemaakt van Acrylic One (A1) combineren duurzaamheid met iedere gewenste uitstraling van klassiek, eigentijds tot modern. De watergedragen composiet gevelpanelen worden op maat gemaakt in iedere gewenste vorm, kleur en textuur. Naast de vele toepassingsmogelijkheid staat A1 bekend om haar lichte gewicht en hoge brandwerende eigenschappen, wat de geveltoepassing een zekere keuze maakt voor ieder bouwproject.

  • Vrijheid in ontwerp
  • Hoge brandwerendheid
  • Lichtgewicht

Acrylic One, wat is het

Wereldwijd toegepast in diverse bekledingsproducten en -toepassingen

Acrylic One (A1)is een watergedragen composiet. A1-materiaal wordt wereldwijd met succes toegepast in diverse bekledingsproducten en -toepassingen. Naast de bekende voordelen van composieten (vormvrijheid, licht van gewicht en sterk) heeft A1 een superieure brandwerendheid en afwezigheid van rookontwikkeling bij brand. Speciaal in combinatie met een glasvezelversterking kunnen dunwandige producten worden gemaakt met een complexe vorm en met een laag gewicht. Door de korte uithardingstijd zijn korte productietijden mogelijk. Dit maakt een efficiënt productieproces mogelijk.

De voordelen op een rij:

 

  • Vrijheid in ontwerp
  • Hoge brandwerendheid
  • Lichtgewicht

Vrijheid in ontwerp

Composiet staat bekend om haar vrijheid in vorm, lichte gewicht en sterkte. Ook A1, watergedrager composiet, kent deze mogelijkheden. Hiermee zijn de gewenste uitvoeringen oneindig. Van strakke gevels tot sierlijke omlijstingen in elke gewenste kleur. Van reliëf tot betonlook en alles er tussenin.

Hoge brandwerendheid

Een belangrijk voordeel van A1 is de hoge brandwerendheid en afwezigheid van rookontwikkeling bij brand. Afhankelijk van de toevoeging kan de score oplopen A2-s1,d0 niveau. Dit is vergelijkbaar met de classificatie van baksteen en beton en maakt A1 geschikt in (bijna) alle situaties…

Lichtgewicht

Een robuuste uitstraling maar met een licht gewicht, dat kenmerkt A1. Zo zijn A1 composiet elementen bijvoorbeeld 80% lichter dan betonelementen. Wat niet alleen voordelen biedt voor de constructie, maar ook bij de bouw en het vervoer.

Toepassingen

De toepassingen van A1 zijn eindeloos !

De toepassingen van A1 zijn eindeloos van gevelpanelen, gevelelementen tot ornamenten. De vormvrijheid maakt veel uitvoeringen mogelijk. Met de duurzaamheid van het materiaal kan bovendien aan energiepresaties (BENG) worden tegemoetgekomen.

De toepassingen op een rij:

 

  • Renovatie
  • Innovatie
  • Imitatie

Innovatie

Creëer uw ontwerp met de vormvrijheid van A1. Uw gevelpaneel of geveltoepassing op maat met uw eigen look & feel. Onze engineers begeleiden u van ontwerp, tot tekeningen, mallen, testopstelling en productie. De juiste oplossing voor iedere toepassing.

Imitatie

Wanneer u een baksteen, beton, natuursteen of een houten uitstraling nodig heeft, maar het originele materiaal is niet meer beschikbaar of mogelijk, dan is A1 zeer geschikt. A1 maakt perfecte kopieën met behulp van een siliconen mal.

Renovatie

Geef een bestaand gebouw een compleet nieuwe uitstraling. Door de vrijheid van vorm, uitvoering en lichtgewicht eigenschappen is A1 het ideale materiaal om uw gebouw op te waarderen met een compleet nieuwe gevel.

Projecten

Vormvrij, lichtgewicht, sterk en hoog brandwerkend

Unieke vormen, architectonische ontwerpen, A1 biedt de juiste oplossing voor ieder gebouw. Vormvrij, lichtgewicht, sterk en hoog brandwerkend.

Hierbij enkele recente projecten:

Klik op de projecten voor meer informatie…

Bekijk hier projecten met overige materialen

Technische specs

samenstelling en werking

Arcrylic One bestaat uit een poedercomponent op basis van calciumsulfaat (CaSO4) en een vloeistof op basis van acrylaat. Na menging van deze componenten kan de hars worden verwerkt tot producten.
De hars is op waterbasis en genereert geen uitstoot van VOC’s (vluchtige organische oplosmiddelen). Aan het mengsel kan ook extra vulstof (bijvoorbeeld zand) worden toegevoegd.
Speciaal in combinatie met een glasvezelversterking kunnen dunwandige producten worden gemaakt met een complexe vorm en met een laag gewicht. Door de korte uithardingstijd zijn korte productietijden mogelijk

Classificatie volgens de EN 13501-1:2002 norm:

  • A1 LP01 and A1 Triaxial Fabric:       B – s1 ,d0
  • + sand (25% of mass A1):             A2 – s1 ,d0