Head of Finance

Wij zoeken een Head of Finance

  • Ten minste 6 jaar relevante finance werkervaring
  • Met ervaring data, datasystemen en IT
  • Ervaring met projectmanagement
  • Commerciële mindset
  • Beheersing van de Duitse taal

 Nedcam maakt gespecialiseerde tooling voor de composiet- en metaalindustrie. In 2023 stapte investeerder Nobel Capital Partners in en werd een Duitse branchegenoot overgenomen. De ambitie en slagkracht om verder te groeien, te innoveren en te digitaliseren zijn groter dan ooit. De Head of Finance speelt een sleutelrol in het verwezenlijken van deze ambitie.

Over Nedcam

Nedcam maakt gespecialiseerde tooling voor de composiet- en metaalindustrie. Deze tooling wordt door onder andere jachtbouwers en producenten van windmolens ingezet bij het maken van seriematige eindproducten. Nedcam ontstond in 2017 uit een fusie van twee succesvolle ondernemingen. De beide ondernemers vormen sindsdien samen de directie. Met de acquisitie van Nedcam’s Duitse branchegenoot groeide de omzet naar vijftien miljoen euro en telt de organisatie nu ruim honderd fte.

Marktleider Nedcam geldt als een van de meest vooruitstrevende ondernemingen in haar segment. Het innovatieve bedrijf staat bekend om zijn constante ontwikkeling en vooruitstrevendheid, en heeft een leidende positie op het gebied van circulariteit. Onlangs was Nedcam finalist bij de verkiezing van Friese Onderneming van het Jaar; een erkenning van zijn indrukwekkende groei en baanbrekende bijdrage aan de industrie.

De potentie is echter nog lang niet volledig benut, integendeel. De komende jaren wil Nedcam in nauwe samenwerking met verschillende leidende bedrijven en kennisinstellingen toewerken naar een volledig circulaire propositie.

Vacature: Head of Finance

De Head of Finance is eindverantwoordelijk voor een zelfstandig financeteam (4 fte) dat verdeeld is over de vestigingen in Heerenveen en Rhede (Duitsland). Zij/hij fungeert als klankbord en schakel tussen Finance en andere afdelingen zoals Sales, Werkvoorbereiding, Productie en Logistiek. Samen met deze afdelingen ontwikkelt de Head of Finance een datagedreven groeistrategie voor Nedcam waarin winstgevende, autonome groei centraal staat. Daarbij focust de Head of Finance op het optimaal inzetten van automatisering en digitalisering zodat Nedcam nog professioneler, efficiënter en meer datagedreven kan opereren. Als lid van de directie is de Head of Finance een belangrijke sparringpartner voor de overige directieleden en managers in de organisatie.

Nedcam heeft de ambitie om de digitalisering van de onderneming te versnellen, met name op het gebied van financiële administratie en projectmanagement. Verdere integratie en ontwikkeling van digitale processen, systemen en software zijn voor de Head of Finance een belangrijk focuspunt. Dat geldt ook voor de integratie van de in 2023 geacquireerde Duitse financiële administratie en systemen, waar zij/hij eveneens verantwoordelijk voor is.

Strategische sparringpartner
De combinatie van juiste data-interpretatie en kennis van bedrijfsprocessen en de financiële impact daarop, stelt de Head of Finance in staat om scherpe analyses van bestaande projecten en klanten te maken. Ook is zij/hij betrokken bij strategische keuzes inzake nieuwe markten, producten en samenwerkingen. Zo heeft de Head of Finance veel invloed op de koers die Nedcam vaart.

De Head of Finance zoekt voortdurend naar manieren om processen te stroomlijnen en nieuwe, efficiënte processen in de organisatie te verankeren. De commerciële Head of Finance is in staat om samen met collega’s uit het operationele veld investeringsbeslissingen uit te werken en door te rekenen.

De ideale kandidaat is een ondernemende en datagedreven finance professional met een scherpe strategische visie. Een empathische teamplayer die goed gedijt in een nuchtere, ambitieuze organisatie en die in kansen en mogelijkheden denkt, krijgt bij Nedcam alle ruimte om deze om te zetten in tastbare resultaten.

Interesse?

Nedcam werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem contact op met Yael Elsen via  om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.